Değerli Antrenör Adaylarımız,

 

Bilindiği üzere 2022 yılı itibariyle Para Okçuluk branşı Federasyonumuza alt branş olarak bağlanmıştır. 14 Ağustos 2023 tarihinde Antrenör Eğitim Talimatı’mızın güncellenerek Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce yayınlanması ile faaliyetlerde sporculara eşlik edebilecek antrenörlerin belgeleri “Okçuluk” ve “Para Okçuluk” Antrenör Belgesi olarak ayrılmıştır. Bu ayrıma istinaden, antrenör yetiştirme uygulama kurslarımız da anılan iki ayrı branş üzerinden devam edecektir.

 

2024 yılı itibariyle Federasyonumuzun hedefi, alanında uzmanlaşmış antrenörlerin sporcu yetiştirmesini sağlamak, bunun için de ayrılmış olan antrenör belgeleri göz önüne alınarak Para Okçuluk yarışmalarında yalnızca ilgili branşta antrenörlük belgesi olan antrenörlere saha erişim hakkı tanımaktır.

 

2023 yılı Faaliyet Programımızda bulunan Para Okçuluk 1. Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Uygulama Kursumuz 25-29 Eylül 2023 tarihleri arasında İstanbul ilinde yapılacaktır. 2023 Yılı Antrenör Yetiştirme Kurslarımızın aşağıda detayları belirtilmiş olan bir dizi kural ve uygulama eşliğinde düzenlemesi planlanmaktadır;

 

Kursiyerler tüm soru ve taleplerini egitim@tof.gov.tr adresine iletebilirler. E-Posta adresi Eğitim Yöneticisi tarafından güncel olarak takip edilecek olup, 24 saat içerisinde cevap verilecektir.

1. Kurs katılımı 50 kişi ile sınırlıdır. Başvurular ve ödeme süreci 11-17 Eylül 2023 tarihleri arasında tamamlanacak olup, sistem başvuruları 10 Eylül 2023’ü 11 Eylül 2023’e bağlayan gece tam 00:00’da, sistemsel aksaklık olması halinde ise 11 Eylül 2023 günü 10:00’da başlayacak şekilde E-Devlet/Spor Bilgi Sistemi’nden yapılacaktır.

 

2. Kontenjanların dolması yahut başvuru süresinin dolması ile, 11-15 Eylül 2023 tarihleri arasında Katılımcıların Türkiye Okçuluk Federasyonu Eğitim Talimatı’nda belirtilen öncelik sıralamasına göre belirlenmesi ve referans kodu oluşturularak ödeme yapması beklenecektir. 15 Eylül 2023 tarihinde saat 17:00’ye kadar ücret ödemesi gerçekleştirmeyen kursiyer adaylarının başvuruları Eğitim Yöneticisi tarafından iptal edilerek, yedek listede ilgili öncelik sıralamasına göre adaylara hak tanınacaktır. Yedek listeden onay alan katılımcıların ücret ödemesini en geç 17 Eylül 2023 saat 17:00’ye kadar yapması beklenecektir.

 

Öncelik Sıralaması uyarınca katılımcılar arasında;

a) Okçuluk ve Para Okçuluk branşında Milli Sporcu olduğunu belgeleyen adaylar %10 (4 kişi)

b) Okçuluk ve Para Okçuluk branşında en az 5 yıl lisanslı sporcu olduğunu belgeleyen adaylar %20 (10 kişi)

c) Okçuluk ve Para Okçuluk branşında ulusal ve uluslararası başarı belgesi ibraz eden adaylar %25 (12 kişi)

ç) Üniversite BESYO kurumunda okçuluk dersi almış olan adaylar %15 (8 kişi)

d) Üniversite ve yüksekokul mezunu olan adaylar %15 (8 kişi)

e) Yabancı dil bildiğini belgeleyen adaylar %15, (8 kişi)

 

Öncelik oranlarına sahip olacaktır. Kontenjan dolması sonrası onay sürecinde öncelik sıralamasında a) fıkrasından e) fıkrasına kadar arta kalan kontenjan, her seferinde sıralamada bir sonraki gruba devredecektir. e) fıkra önceliği de dolduktan sonra lise mezunu adaylara hak tanınacaktır.

 

3. Kursların gerçekleştirileceği tesisin restaurant ve ortak alanları haricinde, özellikle dersliklerde ve diğer tüm alanlarda yiyecek – içecek tüketilmemesine dikkat edilecektir.

 

4. Her bir kurs için ders programını, kursun yapılacağı tesis ve diğer kuralları belirten duyurular, kurs tarihlerinden en az 1 gün öncesinde internet sitemizde yayımlanacaktır.

 

5. Kursumuz İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılacaktır.

 

Kursa katılacak adaylar konaklama imkanlarını kendileri sağlayacaktır.

 

İl Müdürlüğü’nün desteği ile kursun düzenleneceği komplekste katılımcılara günlük 75? karşılığı öğlen yemeği imkanı sağlanacaktır (kurum personeline 25?). Bu imkandan faydalanmak istiyen kursiyerlerin durumu bildirir dilekçelerini 23 Eylül 2023 17:00’ye kadar egitim@tof.gov.tr e-posta adresine yönlendirmesi gerekmektedir.

 

 

6. 13 Eylül 2023 günü, Kurs süresince kullanılacak Whatsapp grubu Eğitim Yöneticisi tarafından kurularak bilgi paylaşımı için kullanılacaktır.

 

7. Kurs Ücreti tüm katılımcılar için 2.000,00 TL’dir. Ücret yalnızca T.E.B. Bankası aracılığı ile Sistem Ödemesi şeklinde yatırılabilecektir.

 

Ödeme İşlemleri için takip edilecek adımlar:

7.1- Çevrimiçi bankacılık sisteminden TEB Bankası > ödemeler / fatura ödemesi /Faturalar/Diğer/Gençlik Ve Spor Bakanlığı ödemesi olarak referans no/ T.C. Kimlik Numarası ile yatırabilirsiniz.

 

7.2- TEB ATM > Ödemeler > Kurum Ödemeleri > Gençlik Ve Spor Bakanlığı > Referans numarası ve T.C. Kimlik Numarası girişi ile yatırabilirsiniz.

 

İlgililere Önemle Duyurulur.

Türkiye Okçuluk Federasyonu