OKULLARIN BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ ÜZERİNDEN BRANŞ VE KATEGORİ BAŞVURULARINI 6 KASIM 2015 TARİHİNE KADAR TAMAMLAMALARI GEREKMEKTEDİR.

BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ GÜNCEL BİLGİLER 
2015-2016

Şifre işlemleri:

Geçtiğimiz yıl başvuran tüm okulların kurumsal mail adreslerine şifre gönderildi. Kurumsal Mail adresini açamayan okullara, okulun adını belirten mail adresi aldırılıp şifreleri bu adrese gönderilmiştir. Okulların bu şife ile sistemi kullanmaları sağlanmıştır.

Şifremi unuttum:

 Geçtiğimiz yıl şifresini aktif kullanan fakat şifresini unutan okulumuz varsa sisteme ilk girişte şifre sorgulanan bölümde sağ alt tarafta şifremi unuttum kutusunu tıklayıp çıkan yeni kutuya kurum kodunu yazarak güvenlik numarasını girip sifre sıfırlayı tıkladıktan sonra mail adresine yeni şifre gönderildiğini gösteren bir kutu çıkacaktır. Yeni şifre mailinize gönderilmiş olur ve böylece eski şifreleri geçersiz olur.

Okul modülü-Okul işlemler:

 Sistemde kayıtlı olmayan bir okul varsa okul bilgilerini belirten (kurum kodu adresi, bağlı bulunduğu ilçe, okul müdürü ismi) bir dilekçe ile İl Müdürlüğümüze başvurmaları gerekir. Okullarını sisteme tanımlamamız gerekir aksi halde başvurularını, lisans işlemlerini ve Esame Listesi oluşturmayı yapamazlar. Okul müdürü ismi değişmiş olan okullar yeni okul müdürü isimlerini sistemden kendileri güncellemeyi yapmalıdır. Okul Müdürü kayıtlı olmayan okullar ise mutlaka Okul Müdürünü Sisteme kaydetmelidirler.

 

Okul Modülünde Okul Eğitici Ekle:

Okul Eğitici Ekle –Eğitici Listele:

Geçen sezon okullardaki tüm eğiticiler kendilerini sisteme eklemişlerdi. Okulları değişen eğiticileri bize ulaşarak kendilerinin o okul adına sistemdeki kayıtlarını sildirmeleri gerekmektedir. Yeni geçmiş oldukları okul adına kayıtlarını girmeleri gerekmektedir veya yeni atanan öğretmenler kendilerini sisteme eklemelidir. Sistemde kayıtları doğru girilmiş olan okullar eğitici listele bölümüne gelerek isimlerini listelerden bulacaklardır. İsmin sol tarafındaki butona gelerek çıkan kutularda saha giriş kartı yazdıra tıklayarak sahaya giriş kartlarını görecekler ve yazdırarak çıktısını alacaklardır. Okul müdürlerine imzalatarak pvc yaptırabilirler.Müsabakalara katılan her eğitici sisteme kendini eklemek ve sahaya girerken kartını getirmek zorundadır.

ÖNEMLİ UYARI:* Saha giriş kartı olmayan antrenör, idareci ve çalıştırıcı Mahalli–Grup-Yarıfinal-Türkiye Birinciliği müsabakalarında sahaya alınmayacaktır.

 

 

LİSANS İŞLEMLERİ:

Okul Modülünden Sporcu Ekle yi tıkla sporcunun TC numarasını girip sorgulaya tıklayarak tüm bilgileri otomatik çıkacaktır. Resim girilmesi zorunludur. Kaydeti tıklayarak sporcu kaydedilmiş olur. Kaydedilen sporcu sporcu listeleden bulunur. Sporcu listeleden bulunurken kutulardan il seçimi yapmayalım, eğer ilini seçeceksek nüfusa kayıtlı olduğu ili yazarak bulabiliriz. Sporcunun üzerine gelinerek çift tıkladığımız zaman resimle ilgili bir düzeltme varsa yapabiliriz. Sporcunun isminin sol tarafına gelindiğinde açılan kutudan lisans ekle bölümünü tıklayarak lisans kaydı yapılır. Sistemde otomatik olarak verilen lisans numarası ve kaydedilen sporcunun ismi görülür. İli ve ana branşı seçildikten sonra yan tarafta açılan kategori bölümü seçilir. Sporcu iki yan branş seçebilir. Bu branşlar atletizm ve satrançtır. Atletizmi seçen krosta yarışabilir. Diğer bilgiler girildikten sonra Ek-5 kutusu onaylanıp kaydet yapılır ve sporcu lisanslanmış olur. Boş olarak indirilen Ek-5 formu veli izni ve sağlık onayı tamamlandıktan sonra okulda saklanması zorunludur.

Lisans İşlemi İle İlgili Önemli Noktalar: 

1-      Bir sporcu bir sezonda yalnız bir ana branşta lisans çıkarabilir ve yarışabilir, iki yan branş(Kros-Satranç) seçebilir.

2-      Lisansta yapılan düzenleme, silme, değiştirme işlemi için İl Adminine başvurulur. Müsabakada yarışmış bir sporcunun lisansı değiştirilemez. Değişiklik uygun durumlarda yapılır. Okul kullanıcıları kaydı girilen lisansla ilgili hiçbir değişiklik yapamaz. Sistemde lisans üzerine yeni eklenen kategori bölümü müsabakalarda hakemlerin lisans takibi açısından kolaylık sağlamaktadır.

3-      Lisans çıkaran her öğrenci oyun kartı çıkarabilir. Oyun kartı çıkarılması lisans sayısı istatistiğimiz açısından önem taşır.

 

Değişiklik Olan Branş ve Kategoriler:

1-      2015-2016 sezonunda voleybol, basketbol, güreş branşlarında değişiklik yapılarak gençler kategorisindeki yarışmalar mahalli Grup, Yarı Final ve Türkiye birinciliği Genç-B ve Genç-A şeklinde ayrı ayrı düzenlenecektir.

2-      Voleybol, basketbol ve güreş 01.09.1999-2000-2001 doğumlu öğrenci genç A veya B de yarışabilecektir. Bir sezonda Genç B de yarışan Öğrenci Genç A da veya Genç A da yarışan öğrenci Genç B de kesinlikle yarışamayacaktır.

 

 

 

 

Okul Modülü:

Esame Listesi Oluşturulması:

Yarışmalara çıkarken sistemden esame listesi çıkarılması zorunludur. Elle doldurulan esame listesi kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Esame Listesi oluşturulması için birinci aşama;

Spor Dalı katılım işlemlerini açarak okullar seçecekleri branşların kategorilerine göre uygun kutuların üzerine tıklayarak çıkan (X) işareti ile seçebileceklerdir. İşaretin üzerine tekrar tıklayarak iptalini yapabilirler. Tüm okullar başvurularını sistem üzerine işaretleyerek yapmaları zorunludur. Bu nedenle daha sonra yapılacak ekleme ve silme işleminde il müdürlüğümüze dilekçe ile bilgi verilmesi gerekir.

                   Okul kullanıcılarının işaretledikleri başvurular il kullanıcıları tarafından onaylanır. (Spor Dalı Onay İşlemleri) Başvurumuzun onayının yapılıp yapılmadığını spor dalı liste işlemlerinden takip edebiliriz. Onayı yapılmayan okul ve branş varsa mutlaka bize ulaşması gerekir. Aksi halde işlemlerini yürütemez, esame listesini çıkaramaz.

                 Onay işlemi tamamlandıktan sonra okul kullanıcıları okul modülünden branş ana kategori liste kayıt bölümünü tıklayarak kutular doldurulup öğrencilerini listeleyecektir. Listelenen öğrencilerin sol tarafındaki kutucuklar üzeri tıklanarak işaretlenir. İşaretlenmiş sporcu esame listesine seçilir. İşaretlenmeyen öğrenci esame listesinde görünmeyecektir.

               Seçilen öğrenciler yine okul modülünden esame listesi bölümü tıklanıp uygun kutular doldurularak raporla dediğimizde esame listesi karşımıza çıkar. Word belgesindeki sol üst ikona tıklayarak belge üzerinde gerekli düzenlemeler yapılarak listenin çıktısı alınıp okul müdürü imzalı müsabakaya getirilmesi zorunludur. Esame listesinde görülmeyen öğrenci yarışamaz. Sporcunun müsabakaya çıkamayacağı durumlarda (sakatlık vb.) yeni sporcunun lisans kaydı yapılır ve tekrar branş ana kategori liste kayıt bölümünden sporcular listelenir. Yeni sporcunun kaydı burada görülecektir. Esamede görebilmemiz için sol taraftaki kutuyu işaretlememiz gerekir. Yarışmayacak öğrenciyi ise kutunun üstünü tekrar tıklayarak çeltik işaretini silmemiz gerekir. Kutusu boş olan öğrenci esame listesinde göremez.

 

Müsabaka Modülü -Valilik Oluru Oluşturulması:

Esame listesi oluşturulan ve mahalli yarışmada yarışan öğrenciler grup, yarı final, Türkiye birinciliği müsabakalarına giderken götürecekleri valilik olurlarını sistem üzerindeki müsabaka modülünde kafile işlemleri bölümüne gelerek uygun kutuları doldurup listele işlemi yaparak esamede görülen tüm sporcuların bu modüle otomatik olarak aktarıldığını göreceklerdir. Listelenen sporcuların sol tarafındaki boş kutucuklar il kullanıcıları tarafından çeltik işareti atılarak seçilir ve kaydet işlemi yapılır.

Kaydedilen sporcular müsabaka modülünde il dışı çıkış oluru bölümünü tıklanıp kutular doldurulup raporla tıklanır ve seçilen sporculardan oluşan valilik oluru cıkar. Sol üst köşede çıkan word ikonunu tıklayarak word formatında açılan yazı üzerinde gerekli düzeltmeler yapılıp ıslak imzaya sunulacaktır.Bu işlem Okul kullanıcısı ve İl Kullanıcısı tarafından görüşülerek koordineli yapılacaktır.

 İl Dışı Valilik olurunda Takım branşlarında okul müdürü imzası uygulanır. Ferdi branşlarda okul müdürü imzasına gerek yoktur.

Oyun Kartı İşlemleri:

Oyun Modülünde oyun kartı ekle bölümü tıklayarak sporcunun TC numarası girilip sorgulanır. Resim eklemek zorunlu değildir. Kaydet işlemi yapılarak sporcu kaydedilir. Oyun Modülünde Oyun Kartı Listele bölümünden sporcu listelenir, sporcu üzerinde sol butona yaklaşınca çıkan kutularda oyun kartı ekle bölümü tıklanır. Uygun kutular doldurulur geleneksel oyun kartı seçilir. Açılan kategori bölümü seçilir. Alt tarafta fiziksel etkinlik oyunları için oluşturulan İFET kutusu sadece ilk öğretim 1 ve 4 sınıfta okuyan öğrenciler için seçilip yan taraftaki kategori bölümü işaretlenip, Ek-1 formu kutusu onaylanıp kaydet işlemi yapılır. Ek-1 formunu boş olarak indirerek veli izni doldurulup okul sporları bölümüne teslim edilir.

             Kaydedilen öğrenci oyun kartı listeleden listelendiğinde yine sol butona yaklaşınca oyun kartı yazdır kutusu işaretlenip oyun kartı çıkarılır.

 

İFET (İLKOKUL FİZİKSEL ETKİNLİK OYUNLARI)

               Etkinlikler, yarışma niteliği olmadan katılım ön planda tutularak 1-4 sınıf öğrencileri arasında, temel spor eğitimi çerçevesinde, performans ve rekabete dayalı olmayan, çok yönlü oyunsal etkinlikler şeklinde, festival ortamında düzenlenecektir. Etkinlikler takım halinde ve işbirliğine dayalı bir şekilde gerçekleştirilecektir.

  -Önce sınıf içi etkinliklerle en iyi takım seçilir.Takımlar Kız-Erkek eşitliği dikkate alınarak karma oluşturulur.

 -İkinci aşamada okul içinde her sınıf düzeyinde ayrı ayrı sınıflar arası oyunlar organize edilir. Toplamda en çok puanı alan takım/takımlar okullar arası etkinliğe katılma hakkı kazanır.
-İl Okul sporları Tertip Komitesinin programladığı İFET İl faaliyeti festival ortamında kutlanarak  kazanan kaybeden takımın belirlenmediği her öğrencinin ödüllendirildiği bir şenlik ortamı şeklinde kutlanır.

Fiziksel Etkinlik Oyunları (İFET)

1-      BOWLİNG OYUNU

2-      ÇEMBERLE İŞBİRLİĞİ OYUNU

3-      ÇİFT AYAK ATLAMA OYUNU

4-      DAİRESEL BAYRAK KOŞUSU

5-      EL DEĞDİREREK BAYRAK KOŞUSU

6-      FASÜLYE TORBASI ATMA

7-       HALAT ÇEKME

8-      KOORDİNASYON KOŞUSU

9-       PUANLI HEDEF OYUNU


Geleneksel Çocuk Oyunları: 

Geleneksel Oyunları yaşatmak için katılımın ön planda olduğu şenliğe dayalı etkinliklerdir. 
Bu Etkinliğe;

İlkokul 1-4 sınıflar

Ortaokul 5.6.7.8. ve

Lise 9. Sınıfta okuyan öğrenciler katılabilirler.

Geleneksel Çocuk Oyunları:

          1-TOMBİK OYUNU

          2-MENDİL KAPMACA OYUNU

          3-KALELİ YAKAN TOP OYUNU

          4-YAĞ SATARIM BAL SATARIM OYUNU

 İFET ve Geleneksel çocuk oyunları etkinliğine katılan öğrenciler oyun kartı çıkartmak zorundadır. Oyun kartında uygun kategori bölümünü seçmelidir. Oyun kartı çıkarılan her öğrenciye Ek-1 formu tanzim edilmeli bir nüshası okulunda bir nüshası ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şubesine teslim edilmeli.