Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin’e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Yatırımları Protokol Töreni'nde açıklamalarda bulunurken, kültürün, tarihin ve medeniyetin beşiği, sembol şehri Mardin'de bulunduklarını, kentin hem gençliği hem de sporcu potansiyeliyle önemli bir zenginlik unsuru olduğunu söyledi.

Amaçlarının, vatandaşların her alanda tesislere, spora olan erişimini güçlendirmek olduğunu kaydeden Bakan Kasapoğlu, bu anlamda imkanları zenginleştirmek istediklerini belirtti.

Bugüne kadar pek çok aşamayı kat ettiklerini, imzaladıkları protokollerde yatırım sürecini taçlandırdıklarını belirten Bakan Kasapoğlu, "Gençlik merkezleriyle, salonlarıyla, spor alanlarıyla öyle bir hamle yapıyoruz ki Mardin'imiz merkezleri, ilçeleri ile köyleriyle çok önemli, semt sahaları noktasında bir devrimi ortaya koyuyoruz. Herkes istediği an futbola, basketbola, tenise, voleybola, her türlü imkana erişebilir olacak. Bu da çok önemli bir aşama" diye konuştu.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm Mardin'in emrinde ve hizmetinde olmaya devam edeceklerini ifade eden Bakan Kasapoğlu, AK Parti'nin eser siyasetini ve üretimi temsil eden bir felsefenin temsilcisi olduğunu dile getirdi.

 

“Birbirinden değerli, pırlanta olan gençlerimizle aramıza hiç kimseyi sokmayacağız”

Bakan Kasapoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birileri sürekli bir şeylere karşı çıkacak, kuru gürültüyle meşgul olacak. Karalayacaklar, iftira atacaklar, yalanlar söyleyecekler ama biz onlara inat eser ortaya koyacağız. Gerçeklikleri onların yüzüne adeta çarpacağız. Bu kardeşlik tablosunu hiç kimse engelleyemeyecek. Birbirinden değerli, pırlanta olan gençlerimizle aramıza hiç kimseyi sokmayacağız ve buna da müsaade etmeyeceğiz. Kadrolarımızla inşallah el ele vermeye, bu birlikteliğin güzel eserlerini bir bir ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. Havuzlarımız, gençlik merkezlerimiz var. Mardin'de gençlik merkezi olmayan ilçemiz kalmayacak. Bugünkü protokol ile inşallah yıl sonuna kadar hepsini tamamlayacağız. Bunu da yine yerel yönetimlerimiz ile başaracağız."

Bakanlık olarak en önem verdikleri projelerden birinin yüzme projesi olduğunu, yüzme bilmeyen kalmasın projesiyle geçen yıl salgına rağmen 1 milyon kişi hedeflediklerini ve 1 milyon kişiyi geçtiklerini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, özellikle Mardin'de başta genç ve kadınlar olmak üzere herkesi bu tesisleri dolu dolu kullanmaya davet ettiğini bildirdi.

Bugüne kadar pek çok semt sahasını inşa ettiklerini, bundan sonraki süreçte 8-10 köyün birlikte kullanabileceği, içerisinde pek çok branşın olabileceği semt sahalarını kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını aktaran Bakan Kasapoğlu, 3 ve 4. sınıftaki öğrencilere yönelik yaptıkları tarama çalışmaları kapsamında bugüne kadar 1 milyon 300 bin öğrencinin yeteneğini tanıdıkları, bu öğrencilerin takibini, gelişimini ve eğitimini de gerçekleştirdiklerini vurguladı.

 

“Gençlerimiz her şeyin en güzelini ortaya koyabilecek potansiyele sahip”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde 19 yıllık süreçte ülke olarak büyük bir şahlanışın ve kalkınmanın hem heyecanını hem aksiyonunu yaşadıklarını ifade eden Bakan Kasapoğlu, "Bu hafta gerçekleştirilen Milli Uzay Projesi bunlardan biri. İmkanlar verildiğinde gençlerimiz her şeyin en güzelini ortaya koyabilecek potansiyele sahip. İşte Mardin'in evladı Aziz Sancar. Buna benzer pek çok örnek pek çok güzel isim var. Bu güzel isimlerin sayısını arttıracağız. O yüzden hem Mardin'imizde hem de ilçelerimizde inşallah gençlik merkezlerimizi dolu dolu kullanma noktasında sizlerin ilgisini, katkısını da beklediğimizi özellikle ifade etmek istiyorum. Amacımız sizler için gerekli yatırımı, katkıyı sağlamak. Tüm yatırımlarımız Mardin'imiz, ilçelerimiz ve halkımız için. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.

 

Bakan Kasapoğlu, Mardin'de sporcu ve gençlerle buluştu, ‘Genç Ofisi’nin açılışını yaptı

Mardin'deki temaslarını sürdüren Bakan Kasapoğlu, bir otelde sporcularla bir araya geldi.

Burada sporcuların öneri ve taleplerini dinleyen Bakan Kasapoğlu, medeniyetin, çeşitliliğin, hoşgörünün ve bir arada yaşamın merkezi Mardin'in sporun felsefesine uyumlu bir kent olduğunu söyledi.

Mardin'den çok başarılı sporcular çıkacağına inandığını ifade eden Bakan Kasapoğlu, şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz büyük bir tesisleşme hamlemizi de yaptık ve devam ediyor. Bugün onu daha ileri seviyeye taşıdık. Yüzmeden futbola, basketboldan atletizme, jimnastikten satranca... Bu tür çalışmalarımızın odağında gençler var, sporcular var, sizlerin yarınları var. Hükümet olarak her türlü desteği ve imkanı sağlamak bizim vazifemiz.”

Sporcuların satranç, masa tenisi, atıcılık ve okçuluk gibi merkezlerin yapılmasını isteklerini değerlendiren Bakan Kasapoğlu, Derik ilçesinde paraşüt eğitim merkezi kuracaklarını söyledi.

Bakan Kasapoğlu, buradaki temasının ardından Mardin Artuklu Üniversitesi uygulama otelinde gençlerle bir araya gelerek taleplerini dinledi, daha sonra Mardin Artuklu Üniversitesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü  tarafından üniversite kampüsünde kurulan "Genç Ofisi"nin açılışını gerçekleştirdi.

Buradaki konuşmasında Bakan Kasapoğlu, Bakanlık olarak tüm imkanları ile gençlerin yanında olmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Bizim felsefemiz, 'gençler neredeyse biz oradayız'. O yüzden üniversitelerimiz, liselerimiz her nerede bize ihtiyaçları varsa orada olmaya ve her türlü imkanı gençlere sunmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki gençlerimiz burada hem Bakanlığımızın çalışmalarıyla ilgili hem kendi ihtiyaçları ile ilgili ve hem de bundan sonraki süreçlerle ilgili üretecekleri projeler noktasında çalışacaklar, bir araya gelecekler. Burası onların mekanı olacak. başta gençlerimize ve Mardinimize hayırlı olsun.”

Konuşmaların ardından Bakan Kasapoğlu ile beraberindeki heyet açılışı gerçekleştirilen Genç Ofisi'ndeki güzel sanatlar, müzik, inovasyon, stüdyo ve tiyatro atölyelerini gezdi, gençlerin Arapça, Türkçe ve Kürtçe seslendirdiği şarkıları dinledi.

Bakan Kasapoğlu daha sonra Artuklu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yüzme havuzunda incelemelerde bulundu, Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı'ndan tesis hakkında bilgi aldı.