Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesindeki havuzların daha aktif olarak kullanılması, İlkokulda okuyan öncelikle 3. Ve 4. Sınıflar; talep olması durumunda ortaokul 5. Ve 6. Sınıf öğrencilerine yönelik Beden Eğitimi ve Oyun Dersini yüzme öğrenerek değerlendirmeleri amacıyla “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında 1 Ekim 2019 – 19 Haziran 2020 tarihleri arasında birer aylık periyotlarla İl Müdürlüğümüzce ücretsiz yüzme kursları başlatılacaktır.

1-Projeye öncelikle Merkez okullarla başlanılıp, ilçe okullarla devam edilecektir.

2-Merkez ve ilçe okul müdürlükleri ile koordine sağlanarak öncelikle İlkokul 3. ve 4. (talep olması durumunda 5. ve 6 . sınıf öncelikli olmak üzere tüm ortaokul) sınıf öğrencilerin şube sayıları ve şubelerden katılacak öğrencilerin veli izin belgelerinin  (ek-1) hazırlanması gerekmektedir.

3- İl Müdürlüğümüz bünyesinde 4 Yüzme antrenörü mevcut olup, her bir antrenörün bir seans da çalıştırabileceği öğrenci sayısı maksimum 15 olacaktır.

4-Her öğrencinin haftada 2, ayda 8 seans yüzme kursuna katılarak eğitimini tamamlamaları sağlanacaktır.

6-Okul müdürlükleri tarafından öğrencilerin en az bir öğretmen eşliğinde havuza taşınması ayrıca proje raporu formu (FORMU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ) indirilerek sınıf öğretmenleri tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulup adem.sarikaya@gsb.gov.tr adresine mail atılacaktır.

7-Öğrencilerin yüzme kursuna gelirken yanlarında havlu, bone, terlik, gözlük, mayo veya şort malzemelerini yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

                Ekli listede gönderilen aylık çalışma programı ve seans saatleri yazılı ek’in doldurularak tarafımıza 25/09/2019 tarihine kadar gönderilmesi hususunda;