15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi İlimizde de yürüyüş ve etkinlikler düzenlenerek demokrasi nöbetleri tutuldu.



           Şehitlikte toplanan protokol üyeleri, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar uzun bir kortej oluşturdu.



           10 metre uzunluğunda Türk Bayrağının taşındığı yürüyüşte konuşan Vali Nusret DİRİM, “15 Temmuz’un üstünden tam bir yıl geçti. Şimdi çok daha iyi görüyoruz ki 15 Temmuz aslında bir darbe girişimden çok daha öte bir kalkışmanın ürünü. 15 Temmuz hiç kuşkusuz ülkemizin bir iç savaşa sürüklenmek istediği ve bu şekilde bölünmeye çalışıldığı hain bir girişimin tarihidir. Milletimiz ferasetiyle bu tehlikeyi gördü ve milli iradeye sahip çıktı. Ben 12 Eylül darbesinin, 12 Mart muhtırasının, 28 Şubat post modern darbenin bir tanığı olarak kesinlikle şunu ifade etmek istiyorum ki Türk milleti demokraside artık rüştünü ispat etmiş, dünyaya da bunu en güzel şekilde göstermiş bir millettir. Darbeciler, önceki darbelerde olduğu gibi milletin sesini çıkarmayacağını, sineceğini zannettiler. Milletin seçtiği cumhurbaşkanını, milletvekillerini daha önceki darbelerde olduğu gibi toplayıp belirsiz bir akıbete maruz bırakacaklarını zannettiler. Gururla ve minnetle ifade ediyorum ki şükürler olsun Türk milleti geçmişte yaşananların tekrar yaşanamayacağını gösterdi. Darbeler hiçbir zaman hiçbir topluma ya da o toplumun ekonomisine hiçbir zaman bir menfaat sağlamamıştır. Sadece o darbeyi gerçekleştirenler ya da onların taşeronlarına ve o darbeden nemalanan süper güçlere menfaat sağlıyorlar. Milletlerin geleceği bu şekilde yok ediliyor. Türk milleti bunu çok iyi anlamıştır. Bartın Cumhuriyet Meydanındaki Demokrasi nöbetlerinde gördüğüm manzara nedeniyle gelecek kuşaklarımızdan da son derece umutluyum. O meydanlarda küçücük bebeklerin, çocukların uyutulduğunu ve annelerin, ninelerin nöbet tuttuğunu gördük. O meydanların adeta bir akademi gibi ruh kazandırdığını düşünüyorum. 15 Temmuz öncesiyle 15 Temmuz sonrası arasında son derece büyük bir fark var. 15 Temmuz öncesi belki kuşkuyla baktığımız gençlerimizin gösterdiği o kahramanlık hepimizin göğsünü kabarttı. Onlar bu asil milletin onurlu bir bireyi olduklarını gösterdiler. Onlara hakkını teslim etmemiz lazım. Bu topraklar üzerinde onurlu yaşamamızı sürdüreceğiz. Bizler ya bu topraklarda geleceğimizi kazanacağız ya da bu topraklar için kendimizi feda edeceğiz. Bu milletimizin ortak duygusudur. O yüzden son derece umutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. 15 Temmuz’da 249 şehidimiz var. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.” dedi.



           Halatçıyaması mevkiinde bulunan Şehitlikten başlayan yürüyüşte binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla, sloganlar eşliğinde Şadırvan mevkiinden Yukarı Çarşıya ardından Hükümet Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına ulaştı.

 

          Cumhuriyet Meydanını hınca hınç dolduran vatandaşlar meydanda demokrasi nöbetinin ilk gününe başladı.



         Bartın Belediyesi Mehteran Takımı tarafından verilen konserin ardından İlimizde düzenlenen 15 Temmuz etkinliklerinde dereceye giren öğrenci ve sporcular ödüllendirildi. Ardından Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından faydalanan ve sünnet ettirilen 34 ailenin çocuklarına Vali Nusret DİRİM tarafından çeşitli hediyeler verildi.

 

SPOR BRANŞLARI VE ÖDÜLLERİN TAKTİMİ ŞÖYLE :

 

BRANŞ

YER

Tarih / Saat

Basketbol

Ömer Tepesi Spor Salonu

13 - 14 Temmuz 2017 / 14:30

Atletizm (Halk Koşusu)

Güzergah Ektedir.

15 Temmuz 2017 / 10:00

Satranç

Gençlik Merkezi

12 Temmuz 2017 / 10:00

Bocce (Petank)

Köksal Toptan Anadolu Lisesi,

Bartın Anadolu Lisesi

11 – 12 – 13  Temmuz 2017 / 12:30

 

BASKETBOL :

Kızlar Grubunda Bartın Belediyesi 1.olmuştur.

Kızlar Grubunda Bartın Üniversitesi 2. Olmuştur.

Erkekler Grubunda Bartın Üniversitesi 1. Olmuştur.

Erkekler Grubunda Bartın Belediyesi (A) 2. Olmuştur.

Erkekler Grubunda Bartın Belediyesi (B) 2. Olmuştur.

Basketbol Erkekler / Kızlar Grup 1.lerine ödüllerini Garnizon Komutanı Dnz P.Alb. Vedat SELVİTOP, Jandarma Alay Komutanı J.Kd. Alb. Osman ASLAN, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin MANAV vermiştir.

BOCCE (Raffa) :

Genç - Erkek                                                                       

  1. Enes ÇELİK

  2. Kaan DİKİLİGİL

  3. Yağız KAPSIZ

  4. Hüseyin ARSLAN

BOCCE (Petank Altın Nokta ) :

  Büyük-Erkek

  1. Berk Alp DURSUN                                      

  2. Yağız KAPSIZ

  3. Cihan ÇEKİÇ

  4. Hüseyin ARSLAN

  Büyük – Kız

  1. Tuğba BASMA

  2. Melike SAMUT

  3. Burcu DEMİRKESEN

  4. Büşra AYDOĞDU

BOCCE (Petank) Yıldız Kız – Erkek Karma :

  1. Berk Alp DURSUN

  2. İlke DAĞ

  3. Selcan CUMHUR

  4. Semih AKIN                                       

BOCCE (Petank) Küçükler  Kız – Erkek Karma :

  1. Cansu ÖZKAYNAK                                    

  2. Emre Can ASLANOĞLU

  3. Erdem KAYA

  4. Defne Naz BOSTANCI

     

    SATRANÇ TURNUVASI :

     

  1. Bora Zübeyir AKIN                           

  2. Murat Can ACAR

  3. Ersin KARAKUŞ

 

 

Bocce ve Satranç Turnuvalarında dereceye giren sporculara ödüllerini;

- Bartın Valisi Nusret DİRİM

- Garnizon Komutanı Dnz P.Alb. Vedat SELVİTOP

- Bartın Belediye Başkanı Cemal AKIN

- Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN

- Jandarma Alay Komutanı J.Kd. Alb. Osman ASLAN

- İl Emniyet Müdürü İsa AYDOĞDU

- AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin

- Aile Sosyal Politikalar İl Md. Mahmut ŞAHİN  takdim etmiştir.

 



          Kuranı Kerim tilaveti, ilahiler ve dualarla devam eden nöbette daha sonra halkımız  tarafından coşkuyla sloganlar atıldı.

              Saat 00.13 te tüm camilerimizden sala okunmasından ardından halka hitap eden Vali DİRİM “"15 Temmuz günü milletimiz başındaki FETÖ'cü darbeyi püskürttü. Seçtiklerine, ülkesine, vatanına, namusuna, bayrağına, devletine sahip çıktı. Hainlerin girişimine karşı milletimizin dik duruşu tarihimize 15 Temmuz kahramanlık destanı olarak yazıldı. Milletimiz ne kadar sevinç duysa azdır. Bugün buradaki varlık sebebimiz milletimizin bu güzel duruşudur. Geleceğimizin teminatı birlikteliktir. Binlerce yıldır sürdürdüğümüz varlığımızı birlikteliğimize borçluyuz. Bugün 15 Temmuz günü tekrar yad ediliyor" dedi. Türk milleti tüm dünyaya ispat etti Ülkemizin gelişmesini istemeyenler artık niyetlerini hiç çekinmeden gösteriyorlar. Düşmanlarımızı terör örgütlerin yanında görüyoruz. Bugün dünyayı yöneten devletler hep kan ve gözyaşına neden oluyorlar.        

            Sömürülerinin arkasında kan ve gözyaşı bırakıyorlar. Medeniyetleri yok ediyorlar. İslam toplumları için Türkiye'nin güçlü olması çok önemli. Türkiye'yi bir sıkıntı geldiği zaman tüm İslam dünyası büyük üzüntü duyuyor. Çünkü onlar bizim güçlü olmamızla güçlü oluyorlar. O ülkelerdeki kardeşlerimiz bizim güçlü olmamızdan büyük bir sevinç duyuyorlar. Hayata tutunuyorlar. Bizler hiçbir zaman birlik ve beraberliğimizi bozmadan çalışarak yolumuza kararlı bir şekilde devam etmeliyiz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun 15 Temmuz daha önceki darbe girişimlerinden çok farklı. Türk milleti hiçbir zaman bundan sonra seçtiği insanları, iradesini ayaklar altına aldırmayacak. Türk milleti bu olgunluğa ulaştı. Bu kararlılığını Türk milleti tüm dünyaya ispat etti. Tüm 15 Temmuzlarda bu coşku ve kalabalık devam edecek. Geçen yıl ki coşkunun aynısını bu meydanlarda görüyorum. İnsanların bütün 15 Temmuzlarda sağlık ve huzur içerisinde bu meydanlarda buluşalım. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.” dedi.



         Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Türkiye Büyük Millet Meclisindeki konuşması halkımız tarafından izlendi.



         Sivil Toplum Kuruluşlarının yiyecek ve içecek ikramında bulunduğu demokrasi nöbeti sabah namazına kadar devam etti.