Sarıkamış Harekatının 102. Yıl Dönümü kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından ''Vefakar Gençlik, Fedakar Ecdadını Unutmayacak'' sloganıyla 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü" ilimizde çok sayıda genç ve vatandaşımızın katılımıyla Cumhuriyet Meydanından başlayan ve Şehitlikte son bulan yürüyüşle gerçekleştirildi.

           Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezimizin koordinesinde yapılan program Cumhuriyet Meydanında Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunması ile başladı. Ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali ÖZDEMİR ve Bartın Valimiz Sn. Nusret DİRİM'in Sarıkamış Harekatı konulu konuşmaları ile devam etti.

         Konuşmaların ardından İl Protokolü,asker kıyafeti giyen gençler, gençlik merkezi üyelerimiz, sporcular ve halk Gençlik Merkezimiz tarafından dağıtılan atkı, bere ve türk bayrakları ile kar yağışı altında gerçekleştirilen anlamlı bir yürüyüşle şehitliğe ulaştılar.Burada şehitliğe karanfillerin bırakılması ve kahraman ecdadımızın ruhuna okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar ile program son buldu.

           Programda ayrıca katılımcı gençlerimize savaşta askerlerimizin yediği yiyecek olan buğday kavurgası dağıtıldı.