İspanya’ da gerçekleştirilen “İlimle Yükselen Medeniyet: Endülüs” projesine ilimizi temsilen katılan gençlerimiz Senanur UZUN ve Neslihan KÖSEOĞLU programı tamamlayarak ilimize döndüler. İstanbul’ da açılış programı ile başlayan programa ve gençlere ünlü tarihçi Talha UĞURLUEL eşlik etti. Farklı illerden 90 gencin katıldığı program 6 gün sürerken, programda Malaga, Granada, Kurtuba, Sevilla, Toledo ve Madrid şehirleri konaklamalı olarak gezildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Ali ÖZDEMİR’ i ziyaret eden gençlerimiz Senanur UZUN ve Neslihan KÖSEOĞLU, saraylar, kütüphaneler, camiler, kiliseler ve kervansaraylar gezdiklerini ve gezi boyunca kendilerine Talha UĞURLUEL’ in eşlik ederek rehber olduğunu anlattılar.

Projeden mutlu olduklarını dile getiren gençler Gençlik ve Spor Bakanlığına, Gençlik Merkezi Müdür V. Muammer KAYA’ ya ve Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali ÖZDEMİR’ e teşekkür ettiler.

Ali ÖZDEMİR “ tamamen ücretsiz olan bunun gibi projelerimiz, Gençlik Merkezimizin Atölye ve Kulüp faaliyetlerinde aktif olan diğer gençlerimiz için kendilerini geliştirme, farklı kültürler görmek, öğrenmek ve gezmek adına birer fırsat olacaktır.” Dedi.