Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi olarak ''Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz'' adlı proje kapsamında Çanakkale, Yedigöller, Gölcük, Kastamonu, Safranbolu ve Ankara  illerine 15 Nisan - 17 Haziran 2015 tarihleri arasında 14-29 yaş grubu gençlerin katılımıyla geziler düzenledik. Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz Projesi kapsamında Proje dönemi boyunca 837 gencimiz gezilere katıldı.
Bu proje gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetimizi, şehirlerimizi ve kültürümüzü tanımaları için başlatılmış bir eğitim projesidir.
       Gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. Şehirler ve Kültürler Projesinin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmaktır dedi.
        İl Müdürü Özdemir ayrıca projede büyük bir hassasiyetle görev yapan Gençlik Merkezi Müdür Vekili  Atila Duman'a ve Gençlik Liderlerimize teşekkür ediyorum dedi.