19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını coşkuyla kutladık. 15 – 19 Mayıs Gençlik Haftası olarak yapılan kutlama programında birçok sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetler yer aldı. Halkın ve gençlerin büyük ilgi gösterdiği haftada stant etkinlikleri, resim sergisi, bisiklet turu, bocce-petang müsabakaları, gençlik koşusu, ses yarışmaları, doğa yürüyüşü, şiir dinletisi ve tiyatro yer aldı.

19 Mayıs gününe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali ÖZDEMİR’ in Valilik Önü Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Ardından Cumhuriyet Meydanında toplanan Mehteran Takımı ve gençlere yürüyüşe Bartın Valisi Seyfettin AZİZOĞLU, Bartın Ak Parti Millet Vekili Yılmaz TUNÇ, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Tekin AKTEMUR, Vali Yardımcısı Murat KARASU, Vali Yardımcısı Osman ALTIN, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat ÇAKIR, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali ÖZDEMİR ve kurum amirleri katıldı. Marşlar çalarak şehir içinden yalı mevkii ne giden kortej halk tarafından büyük ilgi gördü.

Yalı mevkiinde sahneye çıkan Mehteran Takımı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından konserlerine başladı. Mehteran Takımının konserinin ardından Bartın Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi sahne aldı halkın ve protokolün beğenisini kazandı. Halk oyunu gösterisinin bitmesiyle Gençlik Merkezi Serbest Kürsü Etkinliği başladı. Bir kız ve bir erkek gencimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı hakkındaki düşüncelerini halka aktarması ardından spor gösterileri başladı.

Jimnastik ve karate gösterileri yapan sporcularımız büyük alkışlarla gösterilerini sonlandırdı. Spor gösterilerinin bitmesiyle ödül töreni başladı. Kendi branşında Türkiye derecesi yapan sporcularımıza Protokol tarafından ödülleri verildi.

Son olarak Gençlik Merkezi konser ekipleri tarafından Halk Müziği Konseri yapıldı. Halkın eşlik ettiği konser ile birlikte Gençlik Haftası sona erdi.