Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi  Gençlik ve Spor Bakanlığının 81 ilde eş zamanlı olarak başlattığı şehirler ve kültürler projesini Edirne gezisiyle bitirdi.Proje kapsamında 16-19 Ağustos tarihlerinde 14-24 yaş arası 40 gencimiz Edirne ilinin tarihi ve kültürel yerlerini görme fırsatı buldu.Gezi kapsamında Selimiye camii,Batı sınırımızdaki son toprağımız olan karaağaç,Kapıkule sınır kapısı,tarihi Kırkpınar güreş alanı ,Meriç Nehri,Lozan Barış Anıtı,Eski Camii, Bedesten Çarşısı, Saat Kulesi,Şükrüpaşa Anıtı ,eski rektörlük binası,tren istasyonu binası ve Edirne Kent Ormanı gezileri akşamları ise müzik etkinlikleri ve madde bağımlılığı seminerleri gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali ÖZDEMİR yaptığı açıklamada;

Bu projeyle, gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu’da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetimizi, şehirlerimizi ve kültürümüzü tanımaları için başlatılmış bir hareketlilik projesidir.

Gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. Şehirler ve Kültürler Projesinin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmaktır.

Bu seyahatlerde gençlerimiz, Bakanlığımıza bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında konaklayacak olup etkinliklerin tüm masrafları Bakanlığımızca karşılannmıştır. Farklı illerden gelen gençler, program boyunca ve akşam etkinliklerinde birbirlerini tanıyarak kaynaşması sağlandı.Ayrıca yeni dostluklara ve kardeşliklere yelken açtılar dedi. Proje kapsamında Bartın ilimizden 160 genç 80 kız 80 erkek olmak üzere nevşehir ve edirne illerine geziye katıldılar dedi.

Geziye katılan gençler başta Gençlik ve Spor Bakanlığına olmak üzere İl Müdürümüz Ali ÖZDEMİR’ e ,Gençlik Merkezi Müdürümüz Soner BAŞKAYA’ya ve Gençlik Merkezi Personeline teşekkür ettiler.