29 Haziran – 1 Temmuz 2018 tarihleri arasında Bosna Hersek’ te yapılan Ümitler Judo Avrupa Şampiyonasında İlimizi ve Ülkemizi 57 Kg. da temsil eden Milli Sporcumuz Hasret BOZKURT Avrupa Şampiyonu oldu. 57 Kg. da 20 sporcunun bulunduğu şampiyonada yaptığı 4 müsabakada da hiç puan vermeyen Hasret BOZKURT ülkemize tek altın madalya getiren sporcumuz oldu.

İlk maçında Portekizli sporcu Alice PEREIRA ile karşılaşan Hasret önce waza-ari ve ardından ipponla rakibini yenmeyi başardı. İkinci karşılaşmada Hollandalı Joanne Van Lieshout ile koshi-guruma ve arkasından uchi-mata yaparak bir kez daha ipponla maçı bitirdi.

İkinci maçı için “ Biraz gergin ve rakibime çok saygı duyduğum bir maç olduğunu söyleyebilirim. Fakat doğru adımlarla savaştım. Teplice’deki mücadele aynı rakibe mağlup olmuştum. Ancak orada gerçekleşen kamp esnasında rakibimle çalışma ve onu nasıl minderde atabileceğimin yollarını öğrenme fırsatını elde ettim. Bunun sonucunda da bugün başardım. 

Hasret Yarı finalde, Avusturyalı Lisa Grabner’i 6 saniye gibi bir sürede ipponlayarak erken bir zafer aldı.

Günün en uzun maçını finalde son Avrupa Şampiyonu ünvanına sahip olan ve dünya sıralaması birincisi olan Hırvat Lara Cvjetko ile oynadı. Rakibine göre boy avantajı olan Hırvat sporcu kol tutuşuyla hamle gerçekleştirmiş olsa da Hasret uchi-mata ile ipponladığı rakibini yenmeyi başardı.

Avrupa Şampiyonu Sporcumuz Hasret BOZKURT ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo Antrenörü Mustafa UYKAN, İl Müdürü Ali ÖZDEMİR’ i makamında ziyaret ederek şampiyonayı ve duygularını anlattı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali ÖZDEMİR “ Uzun zamandır beklediğimiz bir sonuç oldu. Hepimiz çok mutlu olduk, çok gururlandık. Bundan sonraki hedef Olimpiyat Şampiyonluğu ve bunu da başaracağına gönülden inanıyorum. Sizleri tebrik ediyor, bizleri gururlandırmaya devam etmenizi diliyorum” dedi.