Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Sarıkamış Harekatının 103. Yılı kapsamında 81 ilde Gençlik Merkezleri aracılığıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak ”Vefakar Gençlik, Fedakar Ecdadını Unutmayacak” sloganıyla düzenlediği programlar çerçevesinde Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi olarak çok sayıda genç ve vatandaşımızın katılımıyla Cumhuriyet Meydanından başlayan ve Şehitlikte son bulan Sarıkamış şehitlerini Anma ve Vefa Yürüyüşünü gerçekleştirdik.

            Cumhuriyet Meydanında Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunması ile başlayan programın devamında Sarıkamış Harekatı konulu konuşma gerçekleştirildi.

             Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali ÖZDEMİR ve Valimiz Sn. Nusret DİRİM ’in konuşmasının ardından İl Protokolü, asker kıyafeti giyen gençler, gençlik merkezi üyelerimiz, sporcular ve halk ellerinde Türk bayrakları ile anlamlı bir yürüyüşle şehitliğe ulaşıldı. Burada şehitliğe karanfillerin bırakılması ve kahraman ecdadımızın ruhuna okunan Kuran- ı Kerim Tilaveti ve dualar ile program sona erdi. Program sonunda katılımcılara çorba ikramında bulunuldu.